Född 1972
Hemsida: www.tildalovell.se
Stipendiat: 2003

 

”Jag sätter ihop olika material med varandra så att de bildar figurer, situationer. Materialen är sedan ett tag skelettdelar, förvridna små grenar och andra saker jag letar efter – och hittar hela tiden. Sätter ihop dem med tråd, gips, silikon, hår m.m. Eftersom objekten är tillverkade av delar från någonting som en gång dött har de ofta något att säga om varför de dog. Eftersom de delarna återvanns och var med om en ny skapandeprocess talar de ofta om själva tillblivandet. Sedan de blivit till uttrycker de något om hur det är att vara. Antingen bara genom sin kropp/form och sitt sammanhang, men ibland också genom elektroniken, vilken jag arbetat med på senare tid. Då kan jag genom att bygga in den få dem att snurra, darra, vissla eller sjunga osv…”

 

Del av installation av Tilda Lovell, 2003.

Del av installation av Tilda Lovell, 2003. En fläkt finns inuti huvudet som genom munnen blåser på ”Hon i vindens” hår, så det fladdrar. Bakom syns ”Dödsträdet”, ”Älggrottan”, ”Vandraren” m.fl. Bordet i sin helhet 320 x 270 cm.

 

Juryns motivering

Mer nakna än döda, mer levande än verkliga strövar Tilda Lovells myllrande skepnader över sinnets savann, profeter berövade sin tro, huller om buller med sändebud komna med inre underrättelser. Omkretsade av bortklingande ljud inuti försonande rökskyar inväntar de, ännu en stund, audiens hos medvetandet.

 

Utbildning

1998-2003 Kungl. Konsthögskolan i Stockholm
1996-1998 Hovedskous målarskola i Göteborg, skulpturavd.

 


Konstnärens verk i Maria Bonnier Dahlins Stiftelses samling

My only sunshine av Tilda Lovell, 2004. Blandteknik.

My only sunshine av Tilda Lovell, 2004. Blandteknik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *